Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

N-o să-ți vină să crezi: Un mic dejun cât o pensie. Vezi despre cine este vorba

© Sputnik / Юрий Сомов / Accesați arhiva multimediaСервированный стол
Сервированный стол - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit documentului aprobat de Executiv, un mic dejun sau o cină pentru o singură persoană va costa 900 de lei. Vezi despre cine este vorba.

CHIȘINĂU 21 feb – Sputnik. Guvernul a majorat cheltuielile pentru deservirea delegațiilor și persoanelor oficiale străine care vin în Republica Moldova. Potrivit documentului aprobat de Executiv, un mic dejun sau o cină pentru o singură persoană va costa 900 de lei, asta dacă este vorba despre un președinte sau prim-ministru, în cazul unor membri de Guvern, dejunul per persoană va fi de 700 de lei.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Societate
Declarația bombă a premierului Pavel Filip despre pensiile din Moldova

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, susține că necesitatea revizuirii cheltuielilor se explică prin majorarea în ultimul timp a prețurilor la serviciile reglementate.

”Având în vedere creșterea considerabilă a prețurilor la serviciile reglementate, se constată necorespunderea limitelor admisibile de cheltuieli. Proiectul prevede majorarea volumelor maxime de cheltuieli destinate dezvoltării relațiilor cu partenerii străini și formării unei imagini pozitive a Republicii Moldova pe palierul internațional”, a declarat Armașu. 

Să vezi și să nu crezi. Ce se va întâmpla cu pensiile din 2018>>>

Potrivit proiectului susținut de Guvern, un dejun sau un dineu pentru un șef de stat sau un prim-ministru care ne vor vizita țara va costa 900 de lei per persoană, dejunul unui membru de Guvern sau reprezentant al organizațiilor și misiunilor internaționale a fost estimat la 700 de lei – pentru o persoană, iar în cazul viceminiștrilor sau secretarilor generali – 500 de lei. 

Masa bufet pentru un președinte de țară a fost estimată la 800 de lei, cocktail-ul – la 400 de lei, iar ceaiul – la 200 de lei. 

De asemenea, organizarea hranei în afara meselor oficiale în cazul vizitei unui președinte sau prim-ministru străin va costa bugetul 850 de lei per participant pe zi. 

Un cadou oferit unui șef de stat străin sau premier nu trebuie să depășească suma de 3 mii de lei pentru o persoană și 800 de lei – pentru un membru al delegației.  

Ceremonialul de întâmpinare pentru o delegație va costa 350 de lei, iar vinul sau șampania care se oferă la sosirea – 40 de lei per persoană. 

Fiecare pauză de cafea a fost estimată la 110 lei pentru o persoană, în cazul președinților și premierilor și 85 de lei în cazul când ne vizitează membri de Guvern sau organizații internaționale. 

Cazarea membrilor delegațiilor oficiale străine se va efectua în hoteluri de 5 stele pentru președinții de țară și premierii străini, hotel de 4-5 stele în cazul altor membri de Guvern și a organizațiilor internaționale și hotel de 4 stele când este vorba despre delegațiile din care fac parte viceminiștrii străini. 

Fluxul de știri
0