Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A luat mită de la un bolnav incurabil. CNA oferă detalii în cazul medicului oncolog

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Centrul Național Anticorupție oferă noi detalii în cazul medicului de la Institutul Oncologic suspectat de estorcarea a 7 mii de lei de la un pacient

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. Procurorii i-au cerut directorului ÎMSP „Institutului Oncologic” să-l suspende provizoriu din funcţie pe medicul urolog, reţinut săptămâna trecută de CNA şi procurorii Anticorupţie. Acesta este bănuit de că ar fi estorcat 7000 de lei de la un pacient incurabil.

Procurorii solicită suspendarea din funcţie a procurorului pentru ca acesta să nu împiedice buna desfăşurare a procesului penal, fiind o măsură de protejare a intereselor instituţiei.

”Aplicarea acestei măsuri este condiţionată de caracterul infracţiunii şi de faptul prevenirii comiterii de către persoana în cauză a unor eventuale fapte din respectiva categorie", informează CNA printr-un comunicat.

Institutul oncologic - Sputnik Moldova
Societate
CNA a ajuns și Institutului Oncologic: Ce a făcut un medic de acolo

Totodată, directorul ÎMSP "Institutul Oncologic" trebuie să informeze oficiul nord al Procuraturii Anticorupţie despre decizia adoptată.

Potrivit denunţătorului, acum o lună, medicul ar fi pretins de la el 7000 de lei pentru a-l interna şi pentru a-i asigura o intervenţie chirurgicală urgentă. La externare, medicul a insistat asupra achitării banilor pentru operaţie, dar şi pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenţia chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical şi monitorizarea lui până la însănătoşire.

Deoarece nu avea toţi banii, denunţătorul i-ar fi transmis medicului doar 2000 de lei. La rândul său, medicul l-ar fi atenţionat pe pacient că doar când îi va da restul banilor, îl va externa şi îşi va onora promisiunile legate de prescrierea tratamentului şi monitorizarea stării sănătăţii.

Detalii în cazul perchezițiilor de la Primărie: Cine sunt persoanele vizate>>>

Pe faptele descrise, CNA a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar pe data de 13 februarie curent medicul a fost reţinut în momentul primirii celei de-a doua tranşe din suma pretinsă. Angajatul Institutului Oncologic a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă puşcărie şi privarea de dreptul de a profesa pe un termen de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0