Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA a ajuns și Institutului Oncologic: Ce a făcut un medic de acolo

© SputnikInstitutul oncologic
Institutul oncologic - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Relația medic- pacient este uneori departe de cea ideală. Vezi pentru ce a fost reținut aseară un angajat al Institutului Oncologic din Capitală

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. Un medic urolog din cadrul Instituţiei medico-sanitare publice „Institutul Oncologic" din Chişinău a fost reţinut, marți, de ofițerii CNA și procurori, dfiind suspectat de luare de mită.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, lucrătorul medical i-ar fi cerut unui bolnav incurabil 7000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală.

Detalii în cazul perchezițiilor de la Primărie: Cine sunt persoanele vizate>>>

Potrivit denunţătorului, acum o lună, medicul ar fi pretins de la el 7000 de lei pentru a-l interna şi pentru a-i asigura o intervenţie chirurgicală urgentă. La externare, medicul a insistat asupra achitării banilor pentru operaţie, dar şi pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenţia chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical şi monitorizarea lui până la însănătoşire.

Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătății versus CNA. Ce spune instituția despre medicii acuzați de corupție

Deoarece nu avea toţi banii, denunţătorul i-ar fi transmis medicului doar 2000 de lei. La rândul său, medicul l-ar fi atenţionat pe pacient că doar când îi va da restul banilor, îl va externa şi îşi va onora promisiunile legate de prescrierea tratamentului şi monitorizarea stării sănătăţii.

Pe faptele descrise, CNA a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar pe data de 13 februarie curent medicul a fost reţinut în momentul primirii celei de-a doua tranşe din suma pretinsă. Angajatul Institutului Oncologic a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă puşcărie şi privarea de dreptul de a profesa pe un termen de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0