Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vom achita mai puțin pentru gazele naturale? Vezi ce spune Pavel Filip

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая плита
Газовая плита - Sputnik Moldova
Abonare
În 2018, tarifele la gazele naturale livrate consumatorilor ar putea fi reduse

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Premierul Pavel Filip a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului că tariful la gazele naturale livrate consumatorilor s-ar putea reduce cu până la 20 la sută.

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, analizele efectuate de Ministerul Economiei și Infrastructurii și reprezentanții ”Moldovagaz”, arată că există premise pentru micșorarea tarifelor.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică - Sputnik Moldova
Experții da, ANRE ba: Ce se va întâmpla cu tarifele la gaze

„Tarifele se formează la începutul anului pentru întregul an, fiind luaț iîn considerare mai mulți factori. Încă în decembrie trecut am cerut o analiză a situației. Aceasta a fost prezentată într-o ședință comună cu reprezentanții Ministerului Economiei și ai ”Moldovagaz", a precizat Pavel Filip.

Șeful cabinetului de miniștri a menționat că „analiza Guvernului, care a încercat să țină cont atât de devierile pozitive, cât și de cele negative, dar și de evoluția prețului la nivel internațional, arată că în acest an există toate premisele pentru o reducere semnificativă a prețului la gazelor naturale, cu până la 20 la sută".

Potrivit prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, decizia finală va fi luată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Fluxul de știri
0