Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chiril Gaburici vine în Parlament. Vineri va fi examinată moțiunea simplă

© Sputnik / Miroslav RotariКирилл Габурич
Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Abonare
Moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, va fi examinată săptămâna aceasta de Parlament.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova va examina vineri, 23 februarie, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici. Anunțul a fost făcut astăzi, 20 februarie, de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul Lecției publice despre parcursul de dezvoltare a Republicii Moldova, ținută la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul USM.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
O fracțiune parlamentară a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei

Moțiunea a fost înaintată săptămâna trecută de fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

”Obiectul acestei moțiuni simple îl constituie situația dezastruoasă în care se află la moment economia națională. Constatăm că anul 2017 a devenit anul eșecului economic pentru Moldova din cauza politicii de supraimpozitare și tăiere a investițiilor capitale”, a declarat socialistul Vasile Bolea. 

Ministrul care nu admite concesii: A zis că va face și a făcut>>>

Proiectul moțiunii se referă, în special, la realizarea unui control parlamentar asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii, revizuirea prin micșorare a cuantumului impozitelor și asigurarea modernizării în industrie, agricultură și infrastructură. Autorii moțiunii mai solicită analiza tarifelor pentru serviciile locativ-comunale, gazele naturale și alte tarife.

Chiril Gaburici a fost învestit în funcția de ministru al Economiei la 10 ianuarie, 2018. Gaburici l-a urmat în acest fotoliu pe Octavian Calmâc, care în prezent deține funcția de consilier al premierului Pavel Filip.

Fluxul de știri
0