Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O fracțiune parlamentară a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea PSRM din Parlamentul de la Chișinău a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Chiril Gaburici.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a înaintat, în ședința plenară de joi, moțiune simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici.

”Obiectul aceste moțiuni simple îl constituie situația dezastruoasă în care se află la moment economia națională. Constatăm că anul 2017 a devenit anul eșecului economic pentru Moldova din cauza politicii de supraimpozitare și tăiere a investițiilor capitale”, a declarat socialistul Vasile Bolea. 

Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul care nu admite concesii: A zis că va face și a făcut

Proiectul moțiunii se referă, în special, la realizarea unui control parlamentar asupra activității Ministerului Economiei și Infrastructurii, revizuirea prin micșorare a cuantumului impozitelor și asigurarea modernizării în industrie, agricultură și infrastructură. Autorii moțiunii mai solicită analiza tarifelor pentru serviciile locativ-comunale, gazele naturale și alte tarife.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că moțiunea va fi examinată în Comisia de profil, cel mai probabil Comisia economie, buget și finanțe, care va prezenta plenului Parlamentului avizul asupra acesteia.

Primul ultimatum pus de un nou ministru din Guvernul Filip>>>

Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Chiril Gaburici a fost învestit în funcția de ministru al Economiei la 10 ianuarie, 2018. Gaburici l-a urmat în acest fotoliu pe Octavian Calmâc, care în prezent deține funcția de consilier al premierului Pavel Filip.

Fluxul de știri
0