Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dezvăluiri incredibile despre sportivii moldoveni plecaţi la JO de la Pyeonchang

© Sputnik / Miroslav RotariPetru Bria
Petru Bria - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă ar fi avut bani, Republica Moldova ar fi depăşit India, Monaco, Serbia sau multe alte ţări balcanice după numărul de participanţi la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la Pyeonchang.
Dezvăluiri incredibile despre sportivii moldoveni plecaţi la JO de la Pyeonchang

Declarația a fost făcută de preşedintelui Federaţiei de Biatlon din Moldova, Petru Bria, și a fost făcută în cadrul unui interviu în studioul radio Sputnik Moldova.

„Nu am putut obţine mai multe cote de calificare la schi, atăt la fete cât şi băieţi, din cauza finanţelor. Nu am avut medic şi nici medicamente. Nu ne-am prezentat la startul competiţiilor" a declarat Petru Bria.

Mai mult decât atât, federaţia de profil are probleme serioase de ordin financiar.

„Am fost nevoiţi să ne împrumutăm. Suma este mare. Nu ştim dacă reuşim să returnăm banii", afirmă Petru Bria, care a evitat să ne spună de ce priveşte Olimpiada de la televizor şi nu este prezent în satul olimpic.

Invitatul studioului Sputnik Moldova a dezvăluit un moment incredibile care s-a întâmplat cu reprezentantul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Pyeonchang, Nicolae Gaiduc. Acesta a leşinat la una dintre cursele campionatului Europei de biathlon, desfășurat înaintea Olimpiadei.

Liviu Croitoru - Sputnik Moldova
De ce sportivii din Moldova nu devin campioni olimpici

„La un moment dat nu ştiam ce să facem, nu aveam medic. Leşinul a fost cauzat de complicaţiile suferite de sportiv în urma unei gripe. Nu aveam nici medicamente pe măsură", ne-a mărturisit Bria.

Chiar şi în aceste condiţii, Petru Bria este convins că, la ediţia următoare, Republica Moldova poate depăşi ca număr de participanţi multe state care au baze de pregătire foarte bune, dar şi un număr mai mare de sportivi.

„Începând cu acest an, vom avea cel puţin 30 de juniori la sanie, ceea ce este impresionant. Avem şanse bune la schi fond şi biatlon. Majoritatea sportivilor vin din Ungheni, dar şi Chişinău", adaugă Petru Bria.

Cert este că interesul faţă de sporturie de iarnă a crescut în ultimii ani.

„Mi-am pus mâinile în cap când am văzut la antrenament în jur de 60 de copii. Mă bucur că ei nu mai sunt nevoiţi să stea la coadă ca să facă o tură pe schiuri. Cândva aveam doar 20 de perechi de schiuri pentru 40 de copii" a conchis Petru Bria.

Fluxul de știri
0