Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacții dure în Rusia față de provocările americane în Marea Neagră

© Flickr / US Naval Forces Europe-AfricaThe guided missile destroyer USS Carney (DDG-72)
The guided missile destroyer USS Carney (DDG-72) - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia are suficiente mijloace și forțe pentru a răspunde la provocările americane din Marea Neagră, a declarat vicepreședintele comisiei a Dumei de Stat pentru apărare și securitate, Iuriy Șvâtkin

CHIȘINĂU, 19 feb — Sputnik. Prin acțiuni sale în Marea Neagră, SUA tensionează situația și încearcă să provoace reacții de răspuns din partea Rusiei, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru Apărare și Securitate a Dumei de Stat, Iuriy Șvâtkin, fiind solicitat de RIA Novosti să comenteze intrarea în bazinul Mării Negre a celui de-al doilea distrugător american.

Russlands Außenamtssprecherin Maria Sacharowa - Sputnik Moldova
Rusia
Vom lua măsuri! Rusia acuză Occidentul de ingerință în alegerile prezidențiale

"Prin acțiunile sale provocatoare, SUA încearcă să provoace reacții de răspuns, care ar putea servi drept un pretext pentru acțiuni mai serioase din partea americanilor și aliaților săi. În orice caz, acest lucru provoacă o tensionare a situației în regiune", a menționat deputatul.

Partea americană insistă asupra faptului că prezența distrugătorului este necesară pentru desfășurarea unor operațiuni de securitate, însă potrivit deputatului, astfel de explicații ridică mai multe semne de întrebare. Șvâtkin a adăugat că nu este clar "față de cine au de gând să se securizeze".

Deputatul a menționat că Rusia dispune de suficiente mijloace și forțe pentru a le "răspunde în cazul unor provocări".

Distrugătorul "Ross" este echipat cu sistemul antirachetă "Aegis" și este dotat cu rachete „Tomahawk". A doua navă militară, „Carney", este echipată cu un sistem de apărare antiaeriană și cu un sistem de interceptare și atac subacvatic, fiind doatat cu "Tomahawk" și „Harpoon".

Fluxul de știri
0