Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când în Moldova transportul de pasageri va fi ca în Europa

© Sputnik / Miroslav RotariBd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții transportatorilor, Agenției Naționale de Transport Auto, Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto, Asociației Oamenilor de Afaceri au discutat cu ministrul Economiei despre starea de lucruri în domeniul transporturilor.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Problemele legate de transport, politicile și obiectivele Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru dezvoltarea acestui domeniu au fost discutate de ministrul de resort, Chiril Gaburici, cu reprezentanții transportatorilor.

”Este simplu să te plângi pe un regulament, un cod, însă trebuie să venim cu soluții și propuneri concrete, care ar contribui la dezvoltarea acestui domeniu”, a declarat Gaburici.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vai și amar de capul șoferilor de taxi și microbuze. Ce trebuie să facă din 5 martie

Printre problemele enunțate de reprezentanții transportatorilor sunt numărul redus de autorizații pentru efectuarea transportului internațional de mărfuri, precum și mecanismul de repartizare a acestora, concurența neloială în domeniu, transportul ilicit de pasageri, reutilarea mijloacelor de transport de călători, siguranța și securitatea pasagerilor.

”Atât timp cât există o luptă între transportatori, au de pierdut atât agenții economici din domeniu, cât și pasagerii. Vă îndemn să vă consolidați eforturile, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor”, a menționat Gaburici. 

Ministrul a informat transportatorii despre modificările care se pregătesc la cadrul legal, care urmează să ofere mai multă claritate și să simplifice modul de activitate al transportatorilor. 

La discuții au participat reprezentanți ai transportatorilor, Agenției Naționale de Transport Auto, Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova, Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Fluxul de știri
0