Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vai și amar de capul șoferilor de taxi și microbuze. Ce trebuie să facă din 5 martie

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferii de taximetre și maxi-taxiuri mai au răgaz până pe data de 5 martie să facă acest lucru.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) desfășoară campania  de informare a transportatorilor de pasageri cu genericul,,Fii onest — transportă legal!” Campania, care va dura până pe data de 5 martie, are drept scop informarea contribuabililor care desfășoară activitate în domeniul transporturilor auto de călători și bagaje.

трансорт ближний свет осень-зима transport faza scurtă lumina toamna iarna - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Automobilele vechi vor fi interzise în Republica Moldova

Potrivit legislației naționale, orice activitate desfășurată de către o persoană care are drept scop obținerea venitului, reprezintă: activitate de întreprinzător, afacere (business).

Astfel, conform Legii cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, orice afacere (business) urmează a fi înregistrată în mod obligatoriu până la începerea activității economice, inclusiv și cea în domeniul transporturilor auto de călători și bagaje.

În acest sens, în scopul informării și susținerii contribuabilului, Serviciul Fiscal de Stat aduce la cunoștință că activitatea în domeniul transporturilor auto de călători și bagaje poate fi practicată sub următoarele forme organizatorico-juridice:

    a)societate cu răspundere limitată;

    b)societate pe acțiuni.

Concomitent, agenții transportatori sunt obligați să dețină licență pentru transportul auto de pasageri în folos public, în conformitate cu legislația în vigoare.

Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate>>>

La efectuarea decontărilor bănești în numerar pentru operațiunile economice cu plătitorii, unitățile de transport-taxi au obligațiunea să utilizeze aparatul de taxat (taximetru), eliberând plătitorilor bonurile de casă emise de acestea.

Încălcarea normelor stabilite de actele regulatorii este pasibilă aplicării sancțiunilor, conform Codului contravențional și Codului fiscal.

Fluxul de știri
0