Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii se pregătesc să bată la ușa unor demnitari. Cine sunt ”fericiții”

© Sputnik / Miroslav Rotariдом
дом - Sputnik Moldova
Abonare
Unii demnitari de stat din Moldova trebuie să fie atenți la cine deschid ușa. În spatele acesteia ar putea fi procurorii.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Pentru anul  2018, Procuratura Anticorupție va avea aceleași priorități ca și până acum: investigarea corupției ca fenomen, corupția la nivel înalt, investigarea dosarului ”Landromat” și a dosarului fraudei bancare. Aceste priorități au fost enunțate de procurorul șef anticorupție, Viorel Morari.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine a confiscat averea lui Vladimir Filat. Ce spun procurorii

Procurorul șef anticorupție susține că investigarea corupției ca fenomen va avea loc indiferent de suma mitei cerute sau date și de persoanele vizate.

Cât privește fenomenul corupției la nivel înalt, Viorel Morari spune că procurorii nu vor face nicio concesie când va fi vorba despre persoane cu funcții de demnitate publică care vor comite acte de corupție. 

”Dacă ei vor comite acte de corupție, atunci vom avea și nume mari indiferent de culoarea politică și statutul persoanei”, a declarat procurorul. 

O altă prioritate a activității Procuraturii Anticorupție pentru anul în curs este investigarea dosarului de spălare a banilor numit ”Landromat”. 

”Au rămas încă angajați ai băncilor comerciale care au permis tranzitarea prin Republica Moldova a sumei de peste 22 de miliarde de lei”, a declarat Morari. 

De asemenea, în anul 2018, Procuratura Anticorupție va continua investigațiile pe marele dosar al fraudei bancare din Republica Moldova. În prezent, pe acest caz sunt deschise aproape 50 de dosare penale. 

Fluxul de știri
0