Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova se pregătește să participe la un eveniment care o va evidenția pe plan global

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Дубай
Города мира. Дубай - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul susține că participarea la acest eveniment reprezintă pentru Republica Moldova o oportunitate de evidenţiere pe plan global.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Republica Moldova va participa la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”, care se va desfășura în perioada 20 octombrie 2020 — 10 aprilie 2021 la Dubai, Emiratele Arabe Unite. 

bani - Sputnik Moldova
Export versus import. Ce preferă moldovenii să cumpere și să vândă

Guvernul de la Chișinău a decis crearea Comitetului organizatoric care va elabora Planul de acţiuni şi va organiza concursurile naţionale aferente participării la expoziţie, inclusiv privind conceptul de participare şi designul pavilionului, va asigura pregătirea materialelor promoționale. De asemenea, Comitetul va face calcule preventive ale cheltuielilor expoziționale. 

Drept autoritate națională responsabilă pentru participarea țării noastre la „Expo Dubai 2020” a fost desemnat Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

Businessmeni din mai multe țări se reunesc în februarie la Cahul, Moldova>>>

”Participarea la eveniment reprezintă pentru Republica Moldova o oportunitate de evidenţiere pe plan global, de promovare a valorilor naționale și de intensificare a schimburilor comercial-economice, ştiinţifice, tehnologice și culturale”, menționează Guvernul într-un comunicat de presă.

Conform estimărilor organizatorilor, „Expo Dubai 2020”, cu genericul oficial Connecting Minds, Creating the Future (Conectarea gândirii, crearea viitorului), va fi vizitat de circa 25 de milioane de persoane, dintre care 70% – vizitatori de peste hotarele ţării gazdă.

Fluxul de știri
0