Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bugetarii trebuie să se înarmeze cu răbdare. Sâmbătă vor lucra

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetarii din Republica Moldova vor trebui să iasă sâmbătă la muncă.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Sâmbătă, 3 martie, bugetarii din Republica Moldova vor ieși la muncă. Potrivit unei decizii a Guvernului de la Chișinău, în această zi salariații din buget vor munci pentru ziua de 9 martie, care cade în zi de vineri și care va fi declarată drept zi liberă. 

Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

Anul acesta, bugetarii din Republica Moldova vor avea în acest an mai multe zile de odihnă: de 8 martie, 1 mai, Crăciunul pe stil nou și Revelion. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a propus ca zilele  de 9 martie (vineri), 30 aprilie (luni), 24 decembrie (luni) și 31 decembrie (luni) să fie considerate zile de odihnă.

Astfel, ziua de 8 martie, când este marcată Ziua Internațională a Femeii, în acest an cade într-o zi de joi. Potrivit legislației naționale, această zi este declarată zi liberă. Pentru a crea un conform tuturor bugetarilor, Guvernul a decis să ofere și a doua zi, vineri – 9 martie, drept zi liberă, în schimbul recuperării acesteia pe data de 3 martie. 

Cine are cel mai lung concediu de odihnă în Republica Moldova>>>

Potrivit aceluiași document, se propune ca zilele de 21 aprilie, 8 decembrie și 15 decembrie 2018 să fie zile de lucru. Toate aceste date cad în zi de sâmbătă. 

Fluxul de știri
0