Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe izolatoare din Moldova au fost închise și sigilate

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Toate izolatoarele de detenție provizorie care au înregistrat încălcări grave au fost închise și sigilate.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Strategia de dezvoltare a Poliției prevede ca, până în anul 2020, să fie schimbate condițiile de detenție în izolatoarele ce aparțin Inspectoratului General de Poliție (IGP). 

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte milioane de lei vor plăti cetățenii pentru închisoarea modernă din Chișinău

Săptămâna aceasta, parcul IGP a fost dotat cu 10 automobile noi destinate transportării persoanelor deținute. Secretarul de stat al MAI, Dorin Purice, a declarat că numărul acestor mașini va suplinit în continuare, potrivit Strategiei de dezvoltare a Poliției. 

Purice susține că în continuare reformării vor fi supuse și izolatoarele de detenție provizorie din dotarea IGP. 

”Noi suntem obligați în urma recomandărilor făcute de organizațiile internaționale să îmbunătățim și condițiile de detenție, inclusiv izolatoarele de detenție provizorie”, a declarat Purice. 

Secretarul de stat al MAI susține că nici un izolator de detenție provizorie nu trebuie să fie în subsol sau demisol. Toate încăperile trebuie să fie luminate natural. 

”Schimbările se referă la suprafața care trebuie respectată pentru fiecare deținut, la hrana acestora și multe alte garanții care le oferă statul”, a declarat Purice.  

Potrivit secretarului de stat, toate izolatoarele de detenție provizorie care au înregistrat încălcări grave au fost închise și sigilate. 


Fluxul de știri
0