Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

CEC din Rusia a înregistrat candidatura lui Putin pentru alegerile prezidențiale

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин выступает на первом заседании своего предвыборного штаба в Гостином дворе в Москве
Президент РФ Владимир Путин выступает на первом заседании своего предвыборного штаба в Гостином дворе в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Persoana de încredere a candidatului la postul de președinte al Rusiei Vladimir Putin urmează să-i transmită acestuia legitimația care confirmă înregistrarea lui în calitate de candidat la cea mai înaltă funcție în stat.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Comisia Electorală Centrală din Rusia a înregistrat marți candidatura actualului președinte rus, Vladimir Putin, pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc anul acesta pe 18 martie.

Îndată după ședința CEC, legitimația care atestă înregistrarea candidatului a fost transmisă persoanei de încredere.

Президент РФ Владимир Путин встретился с военнослужащими, участвовавшими в операции в Сирии - Sputnik Moldova
Rusia
Câte semnături a colectat Staff-ul electoral al lui Putin

Putin candidează în aceste alegeri în calitate de independent. Conform legii, trebuia să colecteze cel puțin 300 de mii de semnături întru susținerea sa, dar nu mai mult de 7,5 mii într-o singură regiune. Listele cu semnături și celelalte documente necesare pentru înregistrare au fost prezentate la CEC pe data de 29 ianuarie.

Candidații la fotoliul prezidențial pot prezenta doar cu 5% mai multe semnături decât numărul minim prevăzut de lege. Cu alte cuvinte, de la un candidat independent CEC acceptă cel mult 315 mii de semnături. În susținerea lui Putin au fost adunate peste 1,6 milioane de semnături. La CEC au fost prezentate listele cu 314 837 de semnături din toate regiunile țării.

Serghei Kabâșev, persoana de încredere a lui Putin, a spus că îi va transmite chiar astăzi acestuia legitimația de candidat.

Kabâșev a adăugat că nu va fi nici un fel de ceremonie oficială cu ocazia înmânării legitimației lui Putin: „Pur și simplu, o să i-o transmit; ține de activitatea obișnuită".

Fluxul de știri
0