Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Fapta rușinoasă pentru care îl va pedepsi legea, dar și Dumnezeu

© Sputnik / Alexander ImedashviliВ монастыре Джвари
В монастыре Джвари - Sputnik Moldova
Abonare
Hoții din Republica Moldova nu mai au nimic sfânt de au ajuns să prade și bisericile.

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Un tânăr în vârstă de 23 de ani, care locuiește în raionul Telenești, a fost reținut de către angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, pentru că a pătruns prins spargere într-o biserică din sectorul Ciocana, de unde a furat 13570 de lei care se aflau în cutia pentru donaţii. Mai rău, hoțul a răscolit prin altar căutând bani și obiecte de preț. El a luat tot ce a găsit de preț, inclusiv crucea preotului oaroh, pe care însă a pierdut-o când a ieșit pe fereastră din biserică.

Terenul din spatele Catedralei Mitropolitane - Sputnik Moldova
Societate
Constantin Tănase, atac josnic la adresa unei inițiative a Bisericii Ortodoxe

Poliţia Capitalei a anunțat că a fost alertată în dimineaţa zilei de 20 ianuarie. Veniţi la faţa locului poliţiştii au constatat că individul a pătruns în incinta bisericii prin spargerea geamului. În cadrul audierilor, tânărul şi-a recunoscut vinovăţia.

De asemenea în cadrul acțiunilor de investigație și de urmărire penală forțele de ordine au stabilit că anterior individul a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare. Polițiștii întreprind măsuri special de investigații suplimentare în vederea stabilirii complicității lui și în alte cazuri înregistrate atât în Capitală, cât și în alte localități din țară, dar și de comiterea unui jaf.

Individul a fost plasat în arest preventive pentru 30 zile, în privința lui fiind dispusă iniţierea urmăririi penale pentru furt. Dacă i se va demonstra vinovăția, el riscă închisoare de până la 4 ani.

Fluxul de știri
0