Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Constantin Tănase, atac josnic la adresa unei inițiative a Bisericii Ortodoxe

© Photo : ortodox.mdTerenul din spatele Catedralei Mitropolitane
Terenul din spatele Catedralei Mitropolitane - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima perioadă, orice acțiune sau inacțiune a Bisericii Ortodoxe este imediat taxată. Tot felul de vedete, de stipendiați de-ai lui Soros, aleși locali sau ai poporului, din tot felul de organizații politice sau neguvernamentale nu-și dau rând să lovească în Biserică. De data aceasta a făcut-o, în mod cu totul scârbavnic, un avocat.

Avocatul Constantin Tănase, care este unul dintre fii regretatului jurnalist Constantin Tănase, respectiv fratele fostului președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, se dedă, într-o postare pe facebook, la un gest dezgustător îndreptat împotriva Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova. Potrivit lui, casa parohială care urmează să fie ridicată în spatele Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" din Chișinău "va fi un bordel popesc".

Membrul Consiliului Municipal Chișinău Ilian Cașu a postat pe pagina sa de facebook câteva fotografii în care apare alesul local plantând un copac în parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" din Chișinău. Tot acolo Cașu îi cere secretarului Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, să facă același lucru, fără a-și explica cumva solicitarea. "Îl provoc public pe secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, să facă un cadou similar orașului, plantând cel puțin un arbore în Parcul Catedralei", scrie Cașu pe facebook.

Au urma câteva comentarii, între care și al lui Constantin Tănase. Acesta, nici mai mult, nici mai puțin, afirmă că edificiu pe care Mitropolia Moldovei intenționează să-l ridice în parc, în spatele Catedralei Mitropolitane, este un "bordel popesc".

"Pai, va planta, de ce nu? Acolo doar va fi un bordel popesc, va trebui să fie multă verdeață", scrie Constantin Tănase pe facebook.

Bordel este casa, edificiul în care este practicată prostituția.

Vom aminti că, încă la începutul acestei luni, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat decizia privind construcția unei case parohiale în parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" din Capitală. Potrivit proiectului, edificiul va avea o suprafață de 680 de metri pătrați și șase metri înălțime. În incinta acestuia va funcționa o școală duminicală, un paraclis cu baptiseriu, o bibliotecă, o sală de conferințe, va fi și o încăpere pentru veșmintele preoților și a obiectelor de cult.

Înțelegem că pe toate acestea — școala duminicală, paraclisul cu baptiseriu, biblioteca, sală de conferințe, încăperea pentru veșmintele preoților și obiectele de cult — avocatul Constantin Tănase le numește "bordel popesc".

Ne ferim să facem alte concluzii. Credem că ar fi corect ca domnul Tănase să-și explice gestul. Așa sau altfel, adică cu explicații sau fără ele, acesta rămâne pe conștiința lui.

Fluxul de știri
0