Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia nu va pune la dispoziția NATO informații legate de sistemele Iskander

© Sputnik / Aleksei Danichev / Accesați arhiva multimediaIskander-M tactical ballistic missiles
Iskander-M tactical ballistic missiles - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia nu va oferi Alianței Nord Atlantice niciun fel de informații legate de desfășurarea sistemelor de rachete „Iskander” în regiunea Kaliningrad, a declarat președintele comisiei pentru apărare a Dumei de Stat, Vladimir Șamanov

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Rusia nu va pune la dispoziția NATO nicio informație cu privire la sistemelor de rachete „Iskander", desfășurate în regiunea Kaliningrad, a declarat președintele comisiei pentru apărare a Dumei de Stat, Vladimir Șamanov, potrivit RIA Novosti.

Anterior, secretarul general al NATO a declarat că Alianța îndeamnă Rusia la transparență în chestiunea amplasării sistemului "Iskander" în regiunea Kaliningrad, fără a dezvălui informațiile de care dispune organizația în această problemă.

Председатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев, архивное фото - Sputnik Moldova
Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei

"Cu ce ocazie? E teritoriul nostru și facem aici ce dorim. Spre deosebire de ei, care îi cheamă pe americani și alți oameni ostili nouă", le-a spus Șamanov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă Rusia va oferi informații legată de amplasarea sistemelor „Iskander".

Anterior, ministerul Apărării al Federației Ruse a anunța că, în apropiere de frontierele cu Polonia și țările baltice, a fost desfășurată o diviziune a forțelor militare SUA. Potrivit oficialităților rus, în Polonia a sosit brigada 2 de tancuri a SUA, fiind amplasată împreună cu tehnica blindată, iar în țările baltice a rămas brigada 3 a SUA. Atunci, Șamanov menționase că nu exclude o desfășurare a sistemelor "Iskander" în Kaliningrad în legătură cu această concentrare a trupelor americane la frontieră cu Rusia.

Fluxul de știri
0