Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Potopul continuă în Moldova: Ce se întâmplă pe drumuri după o noapte de ninsoare

Abonare
În momentul de față, în toată țara continuă să cată precipitații, deosebit de abundente în zona municipiului Chișinău

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Codul galben de ninsoare și lapoviță emis de meteorologi rămâne în vigoare pe parcursul întregii zile de joi.

După o noapte de ninsori abundentă, precipitațiile puternice vor continua și astăzi. În Capitală și în centrul țării acestea vor fi mixte, sub formă de ninsoare și lapoviță.

În raioanele de nord va continua să ningă, iar în sudul țării vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie.

Avertizarea meteorologilor: Lumea se află în pragul unei perioade glaciare>>>

În aceste condiții, Inspectoratul Național de Patrulare informează că, în prezent, nu există drumuri naționale sau locale blocate.

Totodată, în timp de 24 de ore, în țară au avut loc 10 accidente rutiere. În șapte dintre cazuri a fost vorba de lovirea unor pietoni în afara trecerilor de pietoni, în urma cărora o persoană a decedat.

Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Avertizare meteo: Poliția este în alertă

Potrivit prognozelor meteo, temperaturile vor fi pozitive pe parcursul zilei de 15 februarie, cu valori maxime de +2..+4 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor coborî ușor sub pragul înghețului.

Însă deja de mâine, gerul se va intensifica pe timp de noapte, astfel că urmează o perioadă cu minime de până la —7 grade Celsius, ceea ce va favoriza formarea ghețușului pe drumuri. Precipitațiile în schimb vor conteni în următoarele zile.

În contextul unor condiții meteo complicate, INP le recomandă șoferilor să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să nu se angajeze în depășiri riscante și să păstreze o distanță mai mare între autovehicule.

Fluxul de știri
0