Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție: Un meteorit de 9 tone a pătruns în atmosfera Pământului. Ce se întâmplă?

Abonare
Cercetătorii pot răspunde acum cu exactitate la această întrebare, în baza unui exemplu căt se poate de real

Iarna în Chișinăul interbelic - Sputnik Moldova
(VIDEO) Incredibil cum erau iernile acum 50 de ani
CHIȘINĂU, 13 feb — Sputnik. Obiectul de studiu a fost meteoritul căzut cu 5 ani în urmă, pe 15 februarie 2013, în apropierede de orașul rus Celeabinsk.

Corpul ceresc ”a intrat în atmosferă sub un ungii de 18 grade. Imaginați-vă un bloc de 6 etaje, pe parcurs, la 100 de km de suprafață, 7 mii de tone se fac praf, rămân 2 tone”, a spus Serghei Kolesnicenko, autorul cărții ”Meteoriții Rusiei”, citat de RIA Novosti.

Conform lui, pentru prima dată s-a calculat că într-o secundă de zbor în atmosferă, sub acest ungi, asteroizii pierd, prin ardere, circa 200 tone din substanța lor. 

Una dintre concluzii ar fi că, dacă meteoritul de la Celeabinsk ar fi ajuns la sol cu o singură secundă mai devreme, consecințele ar fi fost mult mai grave.

Important este că acest corp ceresc a început să se fragmenteze la înălțimea de 45 de km, dezagregarea a evoluat progresiv, astfel că fâșia de dispersare a bucăților de rocă a constituit 80 km.

Fluxul de știri
0