Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Incredibil cum erau iernile acum 50 de ani

© Facebook / Retro ChişinăuIarna în Chișinăul interbelic
Iarna în Chișinăul interbelic - Sputnik Moldova
Abonare
Cum dă un pic de zăpadă sau de polei pe străzile Capitalei sau pe drumurile naționale, autoritățile anunță imediat stare de calamitate. De râsul găinilor, dacă stai să te gândești că acum aproape că nici nu ninge, că nu mai vin troienele de altă dată.

CHIȘINĂU, 4 feb — Sputnik. Internauții din Republica Moldova și din România au rămas fără cuvinte la privire acestor imagini. Este vorba de un video făcut de televiziunea publică din România acum vreo 50 de ani, care prezintă, de fapt, un reportaj de la deszăpezirea Bucureștilor. Filmul fa fost postat pe Facebook.

Troianul căzut peste case, mașini, străzi, linii de tramvai este de câțiva metri. Și gerul este năprasnic de au îngheța lacătele la autoturisme. Dar asta nu a dus la paralizarea oricărei activități în oraș, așa cum se întâmpla astăzi fie la București, fie la Chișinău. Cad doi centimetri de zăpadă și toți se vaietă că nu-și pot scoate mașinile din curte, în loc să pună mâna pe lopată.

Acum se vorbește atât de mult de voluntariat, dar adevăratul voluntariat se făcea atunci, când oamenii ieșeau la deszăpezit fără ca să-i mâie cineva din urmă.

Internauții au remarcat și modul în care a fost scris textul acestui reportaj. Un text viu, cu figuri de stil originale. Unul dintre internauți a remarcat că atunci zăpadă era "așternut de argint", și acum este „iadul alb".

Iată ce scrie un alt internaut, Corina Axinte: "Atunci, erau adevărate ierni. Începea să ningă din noiembrie, și zăpada era o prezență constantă. ÎNSĂ TOȚI OAMENII DE LA COPII PÂNĂ LA BATRÂNI IEȘEAU SĂ CUREȚE ZĂPADA! DIN BUN SIMȚ! Nu se plângea nimeni".

Nicolae Boboc: "Avem burțile pe noi parcă am fi frați cu mascota Michelin, dar nici de nebuni n-am accepta să facem puțină mișcare în folosul comunității. Noi suntem oameni cu principii, dacă vrem să slăbim mergem la sala, da-va dracu cu iarna voastră ba, luați zăpadă, așa nu se mai poate, nu mai pot trai în țară asta!".

Fluxul de știri
0