Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procesele de judecată din Moldova își schimbă formatul

© Sputnik / Александр Макаров / Trecere la banca de fotografiiЗал заседаний суда. Sală de judecată
Зал заседаний суда. Sală de judecată - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dreptul la ultimul cuvânt în cadrul dezbaterilor judiciare îl vor avea nu doar procurorii, avocații și inculpații.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Parlamentul de la Chișinău a votat joi, 15 februarie, în lectură finală un proiect de lege pentru completarea unui articol din Codul de procedură penală. Documentul a fost elaborat și înaintat în Legislativ de Ministerul Justiției și a fost susținut de 79 de parlamentari. 

Judecătoria Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Premieră pentru Moldova: dosarul electronic va fi implementat în judecată

Deputații au completat Codul de procedură penală cu un articol nou care se referă la dreptul de a lua cuvântul în dezbaterile judiciare. Astfel, dacă în ședință vor participa partea vătămată, partea civilă şi partea civilmente responsabilă, cuvânt în dezbateri li se va oferi și acestora.

În prezent, dezbaterile judiciare se constituie din discursurile procurorului, apărătorului şi inculpatului, care pot lua încă o dată cuvântul în formă de replică.

Potrivit Ministerului Justiției, completarea Codul de procedură penală al Republicii Moldova are drept scop soluţionarea carenţelor stabilite de către Curtea Constituțională prin reglementarea expresă în acest articolul  a drepturilor părţii vătămate, părţii civile şi părţii civilmente responsabile de a se pronunţa asupra acţiunii civile.

Fluxul de știri
0