Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră pentru Moldova: dosarul electronic va fi implementat în judecată

© Sputnik / Miroslav RotariJudecătoria Chișinău
Judecătoria Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Elaborarea sistemului e-Dosar judiciar a fost achitată din contul surselor bugetare, în sumă de 3,78 de milioane de lei

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat propunerea ministrului Justiției, Alexandru Tănase, cu privire la aplicarea dosarului electronic în Judecătoria Chișinău. 

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Unele ședințe de judecată se vor desfășura direct în penitenciarele din Moldova

Potrivit Ministerului Justiției, după testarea funcționalității, dosarul electronic va fi implementat în toate instanțele din țară.

Sistemul informațional e-Dosar judiciar va permite formarea și administrarea dosarului electronic cu accesul securizat al părților, depunerea electronica a cererilor de chemare în judecată, semnarea electronică a actelor, prezentarea probelor, distribuirea materialelor anexate la dosar, citarea electronica a părților, coordonarea agendei ședințelor de judecată cu participanții la proces, efectuarea electronică a plății taxei de stat.

Elaborarea sistemului e-Dosar judiciar a fost achitată din contul surselor bugetare, în sumă de 3,78 de milioane de lei.


Fluxul de știri
0