Cargoul „Berg”, care naviga sub pavilion moldovenesc, a fost avariat

© Sputnik / Sergey Malgavko / Accesați arhiva multimediaВолны Черного моря в поселке Прибрежный в Крыму
Волны Черного моря в поселке Прибрежный в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
Din echipajul cargoului „Berg” făceau parte opt cetățeni ai Ucrainei și patru ai Azerbaidjanului.

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Nava „Berg" de tip cargo, care naviga sub pavilionul Republicii Moldova, a fost avariat în apele Mării Negre, în apropiere de litoralul Crimeii, comunică RIA Novosti. Vasul aparține unei companii navale turcești.

Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
În Ucraina a fost sechestrată o navă sub pavilionul Republicii Moldova

Vladimir Ivanov, șef adjunct al filialei din Crimeea a Ministerului Situații Excepționale, a relatat că, în apropiere de litoralul Crimeii, nava cargo „Berg" a fost avariată. Cei 12 membri ai echipajului au fost evacuați.

Potrivit lui Ivanov, informația cu privire la accident a fost recepționată de către serviciile de urgență la ora 00:16 (ora Moscovei).

„La distanța de 16 mile de țărm, în zona capului Ciauda, cargoul „Berg", sub pavilion moldovenesc, care se îndrepta din Marea Azov spre Turcia, a cerut ajutor în portul orașului Feodosia, deoarece fuseseavariat corpul vasului și apa pătrundea în cală, din care cauză cargoul s-a înclinat pe partea dreaptă", a spus Ivanov.

Acesta a specificat că din componența echipajului făceau parte opt cetățeni ai Ucrainei și patru ai Azerbaidjanului. Vasul aparține unei companii navale din Turcia. Încărcătura de pe navă are peste 3 mii de tone.

Fluxul de știri
0