Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul olandez de Externe regretă că a mințit în legătură cu Putin

© Sputnik / Mikhail Klimentiev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в расширенном заседании коллегии МВД России
Президент РФ В. Путин принял участие в расширенном заседании коллегии МВД России - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe a Olandei, Halbe Zijlstra, a declarat că regretă minciuna despre o declarație pe care ar fi făcut-o Putin în 2006 cu privire la pretențiile teritoriale ale Rusiei față de țările vecine.

CHIŞINĂU, 14 feb — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Halbe Zijlstra, a declarat că regretă că a decis să mintă despre întrevederea sa cu președintele rus, Vladimir Putin, și nu se opune pretențiilor opoziției de a organiza dezbateri parlamentare în legătură cu acest incident, anunță corporația de televiziune și radio din Olanda (NOS).

"Vă rog să mă credeți, regret", a declarat Zijlstra, citat de NOS.

De asemenea, Zijlstra a anunțat că „va fi fericit" să participe marți la dezbaterile din camera inferioară a Parlamentului și speră că va fi tratat cu înțelegere de legislatori.

Трансляция Прямой линии с Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Rusia
Țara din UE în care Putin a spart recordurile de audientă la TV

Ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Halbe Zijlstra, a recunoscut într-un interviu oferit publicației Volkskrant că a mințit atunci când a spus că a fost prezent  în anul 2006 la o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, la vila prezidențială, unde liderul rus ar fi spus că Rusia pretinde la teritoriile altor state.

Începând cu anul 2014, Zijlstra a declarat cu mai multe ocazii că a auzit personal cum Vladimir Putin ar fi spus că Belarus, Ucraina, Ţările Baltice și Kazahstan sunt parte a unei „Rusii Mari", în timpul unei întrevederi la vila prezidențială în anul 2006. Acesta și-a justificat minciuna prin dorința de a proteja persoana care i-ar fi comunicat acest lucru.

Halbe Zijlstra urmează să se întâlnească astăzi, la Moscova, cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Fluxul de știri
0