Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două cutremure de mare adâncime, în zona seismică din apropierea țării noastre

© AFP 2022 / PEDRO PARDO View of a seismograph. (File)
View of a seismograph. (File) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cel mai mare cutremur din acest an, produs în România, a fost înregistrat pe 4 februarie şi a avut magnitudinea de 3,9 grade pe Richter.

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat două cutremure de adâncime noaptea trecută, în Zona seismică Vrancea.

Seismograph - Sputnik Moldova
Ce prevestesc cutremurele de mică intensitate din România: O spun experții

Primul a avut loc imediat după miezul nopţii, la 00:12:24, în judeţul Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 2.8 și a fost localizat la adâncimea de 137.6 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (41km), Covasna (50km), Odobești (53km), Slănic-Moldova (57km), Buzău (58km).

Al doilea cutremur a fost înregistrat peste aproximativ trei ore, la 03:46:44, tot în Zona seismică Vrancea, însă în judeţul Buzău. Magnitudinea acestuia a fost de 2.6 grade pe scara Richter şi a fost localizat la adâncimea de 115.2 km. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (10km), Întorsura Buzăului (31km), Covasna (35km), Vălenii de Munte (41km), Slănic (46km).

© Photo : infp.roCutremur în Vrancea, captură ecran
Cutremur în Vrancea, captură ecran - Sputnik Moldova
Cutremur în Vrancea, captură ecran

Cel mai mare cutremur din acest an, produs în România, a fost înregistrat pe 4 februarie şi a avut magnitudinea de 3,9 grade pe Richter.

Fluxul de știri
0