Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Renato Usatîi demisionează din funcția de primar al municipiului Bălți

© Sputnik / Miroslav RotariУсатый на митинге
Усатый на митинге - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul "Partidului Nostru" și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de primar al orașului Bălți și a anunțat cine va candida din partea fracțiunii pentru postul de edil-șef

CHIȘINĂU, 13 feb — Sputnik. Primarul de Bălți, Renato Usatîi intenționează să demisioneze din funcție. El a făcut o declarație în acest sens luni, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune. Acesta și-a explicat decizia prin faptul că este nevoie de o persoană care să se afle permanent în oraș.

Grevă la Bălți: De patru zile, reprezentanții Partidului Nostru, în greva foamei>>>

Usatîi a fost anunțat în căutare de către autoritățile din Moldova și are statut de învinuit în dosarul privind tentativa de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov. În momentul de față Usatîi locuiește la Moscova.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Renato Usatâi rămâne în căutare internaţională

Politicianul a subliniat că gestionarea treburilor orașului de la distanță este ineficientă. Totodată, el a declarat că referendumul cu privire la demisia sa, preconizat pentru data de 4 martie, nu va avea loc. În loc de acesta, în municipiu vor avea loc alegeri anticipate ale primarului orașului Bălți. În opinia lui, acestea vor avea loc la 20 mai, ziua în care vor avea loc alegeri în mai multe localități din țară.

"Voi demisiona pentru ca toți să se poată pregăti sincer de alegeri", a explicat Usatîi. Totodată, șeful "Partidului Nostru" a anunțat cine va candida din partea formațiunii la viitoarele alegeri. Este vorba de Nicolai Grigorișin, ales recent în funcția de viceprimar al municipiului Bălți.

Fluxul de știri
0