Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renato Usatâi rămâne în căutare internaţională

© Sputnik / Miroslav RotariRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău au respins, marţi, recursul avocatului lui Renato Usatâi cu privire la anularea mandatului de arest preventiv în izolator pe numele clientului său.

CHIŞINĂU, 1 noi – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a menţinut, marţi, în vigoarea decizia Judecătoriei Centru cu privire la mandatul de arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile pe numele liderului Partidului Nostru Renato Usatâi.

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat că Usatâi este învinuit de „crearea unui grup criminal organizat care a realizat două infracţiuni: dobândirea prin înşelăciune şi abuz de încredere a bunurilor altor persoane şi tentativă de omor a acestei persoane”.

Potrivit procurorului, organul de urmărire penală examinează informaţiile lansate de Renato Usatâi de la Moscova potrivit cărora a colaborat cu organele de anchetă din România.

Busuioc a amintit că Usatâi este dat în căutare internaţională.

Усатый на митинге - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost emis mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi

„Organele responsabile urmează să identifice locul aflării lui Usatâi şi în cazul în care va fi identificat, el va fi reţinut pentru a fi ulterior extrădat în Moldova, iar dacă se va afla pe teritoriul Moldovei îi va fi adusă la cunoştinţă decizia instanţei de judecată”, a menţionat procurorul.

Busuioc a precizat că urmărirea penală pornită de procurori pe numele lui Usatâi este perfect legală şi nu vrea să facă trimitere la probele care au stat la baza pornirii urmării penale pe acest caz, invocând secretul anchetei.

Avocatul lui Usatâi, Ion Cerga, a declarat că nu a studiat încă ordonanţa de pornire a urmăririi penale, prezentată astăzi de procurori în instanţă, şi nu se poate expune asupra legalităţii iniţierii urmării penale pe numele lui Usatâi.

Apărătorul a mai declarat că clientul său nu va veni în Moldova „până nu se vor opri ilegalităţile pe numele lui”.

Potrivit ultimelor postări ale lui Usatâi pe pagina sa de socializare, politicianul s-ar afla acum la Moscova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0