Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Parlamentul de la Chișinău vine un nou deputat. Cine este acesta

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
În Parlamentul de la Chișinău vine un nou deputat, Comisia Electorală Centrală va înainta Curții Constituționale propunerea de validare a noului mandat

CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Comisia Electorală Centrală va înainta Curții Constituționale propunerea de validare a mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova a candidatului supleant pe lista electorală a PLDM, Sergiu Ceauș. 

Decizia a fost luată astăzi, 13 februarie, în cadrul ședinței CEC după ce deputatul Iurie Leancă a fost numit vicepremier pentru integrarea europeană în Guvernul condus de Pavel Filip.

Iurie Leancă a intrat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova, în urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2014. După criza din PLDM, generată de inculparea liderului formațiunii Vladimir Filat în dosarul fraudei bancare, din partid au plecat un șir de deputați și membri. Printre aceștia a fost și Iurie Leancă care, alături de Valeriu Ghilețchi, a creat în Legislativ Grupul Parlamentar Popular European. 

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine vine în locul lui Iurie Leancă în Parlament

Potrivit listei electorale a PLDM, cel care trebuia să-i ia locul lui Iurie Leancă în Parlament era Nicolae Fachira. Acsta însă a depus cerere de renunțare la mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. 

Fachira este urmat în lista electorală a PLDM de juristul Sergiu Ceauș din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău. 

Ceauș are 42 de ani și a deținut funcția de vicepreședinte al raionului Criuleni. 

Deocamdată nu este clar la ce fracțiune din Parlament va adera noul deputat – la PLDM sau Grupul Parlamentar Popular European. Mandatul noului deputat urmează să fie validat de Curtea Constituțională.  


Fluxul de știri
0