Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine vine în locul lui Iurie Leancă în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Mandatul noului deputat trebuie să fie validat de Curtea Constituțională la propunerea Comisiei Electorale Centrale

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. După ce deputatul Iurie Leancă a fost numit vicepremier pentru integrarea europeană în Guvernul condus de Pavel Filip, în Parlamentul Republicii Moldova a rămas un loc liber.

минсельхоз - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În locul deputaților moldoveni vin deținuții

Iurie Leancă a intrat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova, în urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2014. După criza din PLDM, generată de inculparea liderului formațiunii Vladimir Filat în dosarul fraudei bancare, din partid au plecat un șir de deputați și membri. Printre aceștia a fost și Iurie Leancă care, alături de Valeriu Ghilețchi, a creat în Legislativ Grupul Parlamentar Popular European. 

Potrivit listei electorale a PLDM, cel care ar trebui să-i ia locul lui Iurie Leancă în Parlament este Nicolae Fachira. Fachira are 60 de ani și este din municipiul Bender, de profesie inginer mecanic și director la câteva SRL-uri. 

Deocamdată nu este clar la ce fracțiune din Parlament va adera noul deputat – la PLDM sau Grupul Parlamentar Popular European. Mandatul noului deputat trebuie să fie validat de Curtea Constituțională la propunerea Comisiei Electorale Centrale.  

Fluxul de știri
0