Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trebuie să știi asta! Top 10 sfaturi pentru utilizarea corectă a cardurilor bancare

CC0 / Pixabay / stevepb / Бумажник
Бумажник - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova, numărul cardurilor bancare a atins cifra de 1,6 milioane și continuă să crească, iar achitarea mărfurilor și serviciilor prin intermediul lor devine un proces tot mai simplu și mai obișnuit. Iată câteva reguli pentru utilizarea corectă a cardurilor de care trebuie să ții cont

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Numărul cardurilor bancare în Republica Moldova se află în continuă creștere. În același timp, crește și numărul escrocheriilor în acest domeniul. Oamenii legii atenționează mereu că proprietarii de carduri sunt supuși constant riscului să ajungă victime ale escrocilor.

Iată câteva reguli de baza pentru utilizarea cardurilor bancare de care trebuie să ții cont, publicate de portalul EduFin.md.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Aveți grijă: Aceștia sunt hoții de carduri bancare din Capitală – VIDEO

1. Comportaţi-vă cu cardurile de credit şi de debit aşa cum vă comportaţi cu cheile de la casă: nu le pierdeţi din vedere.

2. Nu scrieţi niciodată codul PIN pe card.

3. Nu aruncaţi la gunoi într-un loc public chitanţele cardurilor.

4. Alegeţi un cod PIN care să nu fie evident pentru alte persoane şi nu-l scrieţi niciodată sau nu-l anexaţi la card.

5. Închideţi orice cont de credit inactiv.

carduri false - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Infracţiuni cu carduri bancare false şi prejudicii de 100 mii lei

6. Nu dezvăluiţi numerele de card şi, mai ales, codul PIN persoanelor necunoscute care vă telefonează.

7. Înainte de a introduce numărul de cont pe o pagină web căutaţi pictogramele de siguranţă care vă garantează că tranzacţia este sigură.

8. Niciodată băncile şi alte societăţi cu activităţi legale nu cer parolele, numerele de cont şi informaţii actualizate prin intermediul poştei electronice. Nu deschideţi niciodată link-le care vi se par suspecte.

9. Păstraţi datele tuturor cardurilor, inclusiv numărul de cont, datele de valabilitate şi numerele de telefon ale emitenţilor, într-un loc sigur din casa Dvs. pentru a putea acţiona rapid dacă pierdeţi sau vi se fură cardul.

10. Distrugeţi orice document care are înscrise numerele de cont sau orice alte date personale.

Fluxul de știri
0