Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Valentina Buliga: Familia este temelia unei societăți

Abonare
Politicile familiale promovate de Guvern sunt pentru a sprijini familiile sărace să nu-și abandoneze copiii

Politicile familiale promovate de Guvernul Republicii Moldova au contribuit la diminuarea abandonului copiilor și reîntregirea familiilor. Opinia aparține deputatului Valentina Buliga și a fost exprimată în cadrul unui interviul realizat de jurnalista radio Sputnik Moldova Maria Dimineț.

Potrivit politicianului, în ultimii zece ani au fost adoptate mai multe legi, care au contribuit la protecția copiilor afectați de migrație și a familiilor sărace.  

"Datorită suportului din partea Guvernului, avem astăzi un cadru legal care asigură protecția copiilor aflați în dificultate prin acordarea indemnizațiilor, dezvoltarea serviciilor de asistență parentală profesionistă, a caselor de tip familial. Recent au fost majorate alocația de susținere a familiilor și indemnizația unică la naștere. Acum câțiva ani aceste politici nu au putut fi implementate, deoarece Ministerul Finanțelor nu susținea proiectele de suport familial", a precizat Valentina Buliga.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova se află în pragul unei catastrofe demografice

Politicile de suport familial implementate în ultimii ani au contribuit la micșorarea numărului copiilor abandonați, afirmă Valentina Buliga.

" Tot mai multe mame aflate în dificultate nu-și abandonează copiii, datorită suportului oferit de stat. Ele conștientizează că un copil este o bucurie și nu o povară.  Există tot mai multe familii dornice să înfieze copii, și această tendință ne bucură. Lumea înțelege că familia este temelia unei societăți", a menționat Valentina Buliga.  

Mai multe detalii aflați din interviu.

Valentina Buliga a condus Ministerul Muncii în perioada 2009 —2015. În prezent, este președintele Comisiei "Protecţie socială, sănătate şi familie" din Parlamentul Republicii Moldova.

 

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0