Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chişinău s-a desfăşurat Gala Tineretului Ortodox - 2018

© Photo : episcopia-ungheni.mdÎntâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova 2017
Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de tineri ortodocși din întreaga țară au venit duminică la Chișinău pentru a participa la Gala Tineretului Ortodox - 2018.

CHIȘINĂU, 11 feb — Sputnik. Duminică, 11 februarie 2018, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, a fost inaugurată cea de-a doua ediţie a Galei Tineretului Ortodox, eveniment ce se desfășoară în fiecare an în duminica dinaintea sărbătorii Întâmpinării Domnului, informează portalul național de spiritualitate ortodoxă ortodox.md.

Potrivit sursei, la eveniment au participat peste 300 de adolescenți și tineri din toată țara.

Свято-Параскевинский Хынковский женский монастырь - Sputnik Moldova
Tinerii ortodocși, deciși să devină o forță în Moldova

După Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, tinerii însoțiți de voluntari au vizitat Catedrala Mitropolitană, câteva muzee și orașul vechi.

Partea festivă a Galei a avut loc la Sala cu Orgă. Asociațiile creștine din toate colțurile țării au prezentat activitățile duhovnicești cu și pentru tineri, pe care le-au făcut pe parcursul acestui an. Ulterior, tinerii au asistat la un concert de excepție.

Gala Tineretului Ortodox are drept scop să-i apropie pe tineri de viața Bisericii prin împărtășirea valorilor creștin-ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din toată țara.

Fluxul de știri
0