Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tinerii ortodocși, deciși să devină o forță în Moldova

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСвято-Параскевинский Хынковский женский монастырь
Свято-Параскевинский Хынковский женский монастырь - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii ortodocși din Republica Moldova se mobilizează pentru a identifica noi metode prin care ar deveni cu adevărat o forță în societate pentru a face față noilor provocări.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Mitropolia Moldovei anunță desfășurarea primei ediții a Galei Tineretului Ortodox, care va avea loc duminică, 12 februarie, în incinta Universității de Stat din Moldova. Evenimentul este organizat în preajma praznicului Întâmpinării Domnului fiind marcată și Ziua Tineretului Ortodox.

Solicitat de Sputnik Moldova, parohul Bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, părintele Octavian Moșin, a declarat că este nevoie să identificăm noi metode pentru ca tinerii ortodocși să devină cu adevărat o forță în societate pentru a face față provocărilor din acest veac.

”Gala Tineretului Ortodox este o încercare de a aduna tineri din cuprinsul țării, tineri dornici de Hristos, virtuoși, activi. Ne întâlnim pentru a ne cunoaște, a împărtăși din experiența fiecăruia de a analiza în comun provocările, căderile, dar și de a identifica metode eficace de reabilitare a tinerilor. Doar împreună suntem o forță, putem fi auziți și putem mărturisi cu mai multă forță că a trai frumos și corect e posibil și în veacul acesta”, a declarat părintele Octavian.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române - Sputnik Moldova
Hotărârea BOR privind întrunirea internațională a tineretului ortodox

Din fiecare protopopiat urmează să se adune aproximativ câte 5-10 elevi și tineri, cu vârsta de aproximativ 14-25 de ani, care s-au manifestat activ în Biserică, s-au implicat în diverse proiecte și au dat dovadă de râvnă în cele duhovnicești.

În cadrul evenimentului va fi lansat ziarul ”Tânărul Ortodox" în care vor fi reflectate activitățile tinerilor ortodocși din întreaga țară.

Evenimentul va începe cu Sfânta Liturghie, la care va participa și vicarul mitropolitan, PS Ioan, Episcop de Soroca, dar și slujitorii din eparhii și raioane responsabili de Sectorul Tineret.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0