Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Venitul minim garantat va fi majorat, însă cine poate supraviețui cu acești bani

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar și după ce va fi majorat, valoarea venitului minim garantat va fi mai mică decât coșul de subzistență stabilit în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Valoarea venitului lunar garantat în Republica Moldova va fi majorată, aceasta este inițiativa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul propune indexarea venitului lunar garantat cu 6,6%.

CNSM - Sputnik Moldova
Politică
Sindicatele le cer autorităților majorarea salariului minim

Conform informației Biroului Național de Statistică, în anul 2017, indicele prețurilor de consum a crescut cu 6,6 la sută față de anul 2016", precizează autorii inițiativei în nota explicativă la proiectul legii.

La momentul actual valoarea venitului lunar garantat este de 961 de lei. Ministerul de resort propune ca acesta să fie indexat până la 1 aprilie 2018.
Începând cu această dată, suma va crește până la 1025 de lei. Cu toate acestea, venitul garantat va rămâne oricum considerabil mai mic decât coșul de subzistență, stabilit în valoare de 1833 de lei. Coșul de subzistență pentru pensionari constituie, în medie, 1566,6 lei.

Fluxul de știri
0