Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul facilitează procedura de dare în arendă a terenurilor agricole

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Proprietarii de terenuri agricole trebuie să știe asta. Noi reguli de dare în arendă a pământului.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Termenul contractului de arendă a terenurilor agricole va crește de la trei la cinci ani. Noile modificări operate de deputați în lectură finală prevăd că contractul de arendă a terenurilor şi a altor bunuri agricole încheiat pe un termen mai mare de 5 ani se înregistrează la organul cadastral teritorial. 

lei, леи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Gospodarii din sate riscă amenzi de mii de lei. Vezi pentru ce

Până în prezent, dreptul de folosință sau arendă asupra bunului imobil pe un termen mai mare de 3 ani este supus înregistrării obligatorii.

Contractul de arendă a terenurilor şi a altor bunuri agricole încheiat pe un termen de până la 5 ani inclusiv se înregistrează la primăria localităţii în a cărei rază teritorială se află terenurile şi alte bunuri agricole. În cazul în care un arendaş încheie contracte de arendă cu mai mulţi arendatori, la iniţiativa autorităţii administraţiei publice locale, primirea cererilor de înregistrare a contractelor de arendă în registrul bunurilor imobile se efectuează de către registratorul organului cadastral teritorial pe teritoriul localităţii.

Înregistrarea benevolă la organul cadastral teritorial a contractului de arendă încheiat pe un termen de până la 5 ani îl scuteşte pe arendaş de obligaţia de a-l înregistra la primărie.

Fluxul de știri
0