Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gospodarii din sate riscă amenzi de mii de lei. Vezi pentru ce

© Sputnik / Rodion Procalei, леи
lei, леи - Sputnik Moldova
Abonare
Deși au cele mai mici venituri, în special gospodarii din sate riscă în aceste zile de toamnă să fie amendați cu până la 6 mii de lei
CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Șeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat (IES), Vadim Stângaci, a semnat o dispoziție prin care solicită contracararea practicii de ardere a frunzelor uscate, căzute toamna de pe copaci. 
Сельская жизнь в деревне - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Locuitorii din satele Moldovei ar putea plăti noul impozit pe lux
Potrivit dispoziției șefului IES, inspectorii ecologici împreună cu reprezentanții administrației publice locale vor efectua controale stricte și vor documenta orice caz de ardere a resturilor vegetale. 
Ordinul prevede și amendarea tuturor persoanelor sau agenților economici care au admis arderea frunzelor. Aceștia riscă amenzi între 400 și 6 mii de lei. 
Riscul de a fi amendați pentru arderea resturilor vegetale sunt supuși în special oamenii de la sate. Gospodarii din localitățile rurale fac în această perioadă curățenie în grădini, iar din cauză că în majoritatea satelor din Moldova nu există un sistem de evacuare a deșeurilor, oamenii sunt nevoiți să ardă resturile vegetale în grădini. 
Fluxul de știri
0