Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prăpăd în nordul Moldovei: Copaci doborâți - ninsoare ca cea din aprilie 2017 în Chișinău

© Sputnik / Evghenii PanasencoСнегопад в Кишиневе 21.04.2017
Снегопад в Кишиневе 21.04.2017 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
După precipitațiile puternice sub formă de ninsoare care au căzut joi seara în mai multe localități din nordul Moldovei (România), mii de familii au rămas fără energie electrică, iar copacii căzuți au creat dificultăți în trafic.

BUCUREȘTI, 9 feb — Sputnik. La primele ore ale acestei dimineți, aproximativ 520 de locuințe din localitatea Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, precum și satul Driflea, comuna Trușești, județul Botoșani, nu erau racordate la energia electrică, potrivit botosoneanul.ro.

„Intervenții pe bandă rulantă a pompierilor botoșăneni, în această dimineață, solicitați să intervină pentru înlăturarea unor arbori căzuți pe străzile Zorilor, Constantin Iordăchescu, Marchian, Aleea Decebal, Sucevei, Octav Băncilă, Săvenilor si Prieteniei, din municipiul Botosani”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Avariile în cascadă au survenit după ce cablurile din rețeaua electrică au cedat urmare a cantității însemnate de zăpadă.

Inspectoratul Național de Patrulare - Sputnik Moldova
Pe timp de calamitate, poliția vine cu amenințări: iată ce le-a făcut șoferilor

În municipiul Botoșani, tramvaiele care circulau pe linia 101 au rămas blocate din cauza faptului că un cablu de alimentare cu energie electrică s-au rupt din pricina zăpezii. Mai mulți copaci au căzut în această dimineață din cauza zăpezii pe unele străzi din municipiu fiind nevoia de intervenția autorităților locale pentru tăierea lor, mai anunță sursa citată.

Situație similară, dar cu consecințe mult mai puternice s-a produs în municipiul Chișinău în aprilie 2017, atunci când zăpada umedă care a înghețat peste noapte a îngreunat ramurile copacilor, care au cedat, iar circulația transportului în oraș a fost blocată mai bine de o jumătate de zi. Au fost înregistrate mai multe avarii și rupturi ale firelor electrice și căderi ale unor stâlpi.

Fluxul de știri
0