Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un deputat a aderat la Fracțiunea parlamentară a Democraților

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De astăzi, Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat are 42 de deputați.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat are de astăzi 42 de deputați. Astfel, democrații devin cea mai mare fracțiune din Parlamentul Republicii Moldova, compus din 101 deputați.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Spiritele s-au încins în Parlament. O fracțiune renunță la un deputat

Cea care a suplinit numărul deputaților democrați în Legislativul de la Chișinău este neafiliata Aliona Babiuc, fostă comunistă. Anunțul a fost făcut de democratul Sergiu Sârbu la începutul primei ședințe din sesiunea de primăvară-vară.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat a intrat în Parlamentul Republicii Moldova după alegerile din noiembrie 2014 cu 19 deputați. Pe parcursul mandatului actualului Legislativ, la democrați au aderat foști deputați liberal-democrați, comuniști și neafiliați. 

Astăzi, 8 februarie, a început prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară. În prima ședință, deputații urmează să aprobe structura și efectivul-limită a Autorității Naționale de Integritate și să numească un nou judecător al Curții Supreme de Justiție. Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege cu privire la organizațiile de creditare nebancară, ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Guvernul Republicii Azerbaidjan privind Cooperarea în Domeniul Militar, modificări și completări la Legea privind Fondul Piscicol, Pescuitul și Piscicultura, Legea Cadastrului Bunurilor Imobile, Legea Comunicațiilor Electronice, precum și demisia deputatului Iurie Leancă.

Totodată, vor fi reexaminate Legea cu privire la Depozitarul Central Unic al Valorilor Imobiliare, Legea pentru modificarea și completarea Codului Muncii și Legea nr. 248 pentru modificarea și completarea unor acte legislative.

Fluxul de știri
0