Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Spiritele s-au încins în Parlament. O fracțiune renunță la un deputat

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
O fracțiune din Parlamentul Republicii Moldova a înaintat un demers public prin care renunță la un deputat

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Comitetul Central al PCRM se pronunță categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii parlamentare a  Partidului Comuniștilor.

Săptămâna trecută, Oxana Domenti a anunțat că își depune mandatul de deputat în Parlamentul Repubicii Moldova. Domenti a fost aleasă, în noiembrie 2014, deputat în Legislativul țării pe listele PCRM. La 8 decembrie, Domenti a făcut public mesajul prin care anunța că a decis să se retragă din politică.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O fracțiune ar putea să dispară din Parlamentul Republicii Moldova

Potrivit listei electorale a PCRM, în locul Oxanei Domenti urma să vină juristul Vitalie Pârlog, care însă a renunțat din start la mandat. Astfel, locul liber în fracțiunea parlamentară PCRM poate fi ocupat de cea care-l urmează în listă pe Pârlog și anume Aliona Babiuc. 

Aliona Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din anul 2014 în calitate de prim-secretar al comitetului raional Briceni al partidului. În anul 2015, Babiuc a fost exclusă din rândurile PCRM ”pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constând în neluarea de măsuri în scopul consolidării unității ideologice și organizatorice a partidului în raionul Briceni”.

În baza respectivului fapt, Comitetul Central al PCRM se pronunță categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii Partidului Comuniștilor din Parlamentul Republicii Moldova.

Astfel, fracțiunea PCRM din Parlamentul Republicii Moldova va avea șase deputați.

Fluxul de știri
0