Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul de la Chișinău a adoptat o Declarație adresată Federației Ruse

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Parlamentul de la Chișinău a adoptat Declarația cu privire la condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, cu unanimitate de voturi ale deputaților prezenți în sală, o declarație prin care condamnă ”atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova”. Pentru acest document au votat deputații democrați, liberal-democrați, liberali și cei din Grupul Parlamentar Popular European. 

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul a votat o declarație privind scoaterea militarilor ruși din Moldova

Autorii Declarației subliniază ”netemeinicia deciziei adoptate de Duma de Stat a Federației Ruse prin care se dorește limitarea accesului moldovenilor la programele unor televiziuni ruse, dând de înțeles că în realitate scopul principal al retransmiterii acestor emisiuni în Moldova nu a fost oferirea de programe calitative moldovenilor, dar folosirea acestui mijloc pentru a-i denigra și a le denigra țara”.

”Această decizie vine să confirme, încă o dată, cu probe oficiale suplimentare, temeinicia deciziei Parlamentului Republicii Moldova de a întreprinde măsuri pentru securizarea spațiului informațional, dar în același timp face și mai evidentă imixtiunea politicului rus în conținutul programelor difuzate de Federația Rusă în Republica Moldova”, se spune în textul Declarației.

Autorii optează pentru un dialog constructiv care să ducă la eliminarea blocajelor apărute și la reluarea activităților care privesc consolidarea și dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Fluxul de știri
0