Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost simplificată procedura de acordare a vizelor pentru străinii care vin în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Executivul introduce Sistemul Informaţional de Gestionare a Vizelor pentru misiunile diplomatice şi oficiile consulare.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Guvernul de la Chișinău a aprobat înlocuirea subsistemului Viza cu Sistemul Informațional de Gestionare a Vizelor (SIGV), utilizat de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare. 

Pașaport - Sputnik Moldova
Lista țărilor în care moldovenii pot merge fără vize a fost extinsă

Executivul a aprobat o serie de modificări la Regulamentul cu privire la elaborarea vizelor. Astfel, a fost recalculat termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior ei aveau dreptul de ședere în țară în decursul a 90 de zile într-un termen de șase luni de la data primei intrări în țară. Acum viza va fi valabilă 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. 

O altă modificare vizează misiunile diplomatice. În cazul când un solicitant este cunoscut pentru integritatea și încrederea pe care o reprezintă, el va putea obține viza Republicii Moldova fără a mai prezenta invitația eliberată de autoritatea competentă pentru străini. 

Conform proiectului, solicitanții vizelor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova nu vor mai fi obligați să prezinte dovada asigurării condițiilor de cazare, întrucât majoritatea solicitanților sunt șoferi de curse lungi, care înnoptează în mașina pe care o conduc.  

 

Fluxul de știri
0