Israelul a atacat cu rachete suburbiile Damascului

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un obiectiv militar, situat într-o suburbie a capitalei siriene, a fost atacată cu rachete de aviația Israelului

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Aviația israeliană a atacat un obiectiv militar din suburbia Damascului, anunță site-ul oficial al ministerului Apărării al Siriei.

La ora 3:42 (ora locală), avioanele israeliene au lansat câteva rachete din spațiul aerian al Libanului. Sistemele de apărare antiaeriană au reușit să intercepteze și să nimicească cea mai mare parte a rachetelor. Damascul a declarat că Israelul poartă toată responsabilitatea pentru această agresiune.

В Сирии подбили российский Су-25: кадры с места ЧП - Sputnik Moldova
Video
Teroriștii au revendicat doborârea avionului Su-25 în Siria

Autoritățile israeliene recunosc că au efectuat câteva zeci de bombardamente asupra Siriei, evocând necesitatea stopării livrărilor de armament pentru mișcarea pro-iraniană a șiiților libanezi Hezbollah, a cărui trupe luptă de partea președintelui Bashar Assad.

Astfel, la începutul lunii ianuarie, forțele aeriene ale Israelului au efectuat o serie de lovituri asupra obiectivelor militare în apropierea Damascului. Rachetele au fost lansate din înălțimile Golan și avioanele aflate în spațiul aerian al Libanului. În decembrie, avioanele israeliene au atacat de câteva ori obiectivele siriene din Damasc și înălțimile Golan, în regiunea Quneitra.

Damascul a declarat că prin atacurile cu rachetă asupra armatei siriene Israelul își confirmă susținere pentru grupările teroriste.

Fluxul de știri
0