Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania va avea guvern: Merkel și Schulz au bătut palma

© AFP 2022 / John MACDOUGALLMerkel și Schulz
Merkel și Schulz - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cele mai importante partide germane, reprezentante ale dreptei și stângii, au reușit să ajungă la un acord cu privire la formarea unui nou cabinet și partajarea principalelor posturi ministeriale.

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Uniunea Creștin-Democrată, condusă de cancelarul Angela Merkel, va obține portofoliul ministerului Economiei și Energeticii și ministerului Apărării, a anunțat miercuri tabloidul BILD, cu referire la surse guvernamentale.

Conform înțelegerilor atinse, social-democraților le revine ministerul Afacerilor Externe, care va fi condus de Martin Schulz, și ministerul Finanțelor, în fruntea căruia se va afla primarul Hamburgului,  Olaf Scholz.

În acest fel, părțile au convenit asupra unui acord pentru crearea unui guvern al marii coaliții, menționează publicația.

Alexander Dobrindt, reprezentantul Uniunii Social-Creștine a confirmat jurnaliștilor existența unor progrese semnificative în stabilirea unui acord între SDP și CDU/CSU.

Fluxul de știri
0