Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Presa franceză: Echipa lui Putin, una dintre cele mai mari la Olimpiada Albă

Vladimir Putin s-a întâlnit cu sportivi ruși care vor participa la JO din 2018
Vladimir Putin s-a întâlnit cu sportivi ruși care vor participa la JO din 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul de la Kremlin se poate lăuda cu o echipă foarte numeroasă la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, în ciuda interdicției impuse sportivilor ruși de a utiliza însemnele naționale

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. În pofida excluderii selecționatei ruse de la Jocurile Olimpice de Iarnă, 169 de sportivi ruși vor participa la competițiile de la Pyongcehang sub un steag neutru, anunță France Info. Chiar dacă tricolorul rus nu va flutura pe arenele sportive, Vladimir Putin se poate lăuda cu trimiterea la Olimpiadă a unei echipe care este a treia ca mărime, după SUA și Canada, consideră publicația franceză.

Rusia va fi fi prezentată în Coreea de Sud de schiorii, biatloniștii, echipele de bob, sanie, curling, patinaj artistic, skeleton, snowboard, precum și selecționatele masculine și feminine de hochei. Franța, spre exemplu, va trimite în acest an la JO 108 sportivi.

Hack - Sputnik Moldova
Sport
Jocurile Olimpice - ținta hackerilor

La Jocurile Olimpice din Soci din 2014 au participat 232 sportivi din Rusia. Atunci țara gazdă a ocupat primul loc de frunte după numărul de medalii obținute. De atunci, însă, 13 sportivi au fost lipsiți de medalii cu invocarea motivului de dopaj. Toți cei 169 de sportivi ruși, care urmează să plece în Coreea de Sud sub un steag neutru, au fost selectați minuțios după o serie de analize. Recent, Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a achitat 15 sportivi ruși, menționați în rapoartele McLaren și Oswald. Această decizie, potrivit publicației franceze, a fost respinsă de Comitetul Internațional Olimpic.

Cu toate acestea, statul și imnul rus vor lipsi de la Olimpiadă. Atleții vor evolua cu titulatura "Sportivii olimpici din Rusia" și se vor prezenta cu steagul olimpic. De asemenea, atunci când unui sportiv i se va oferi o medalie, nu va răsuna imnul Rusiei, ci imnul olimpic, anunță France Info.

Fluxul de știri
0