Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Jocurile Olimpice - ținta hackerilor

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaHack
Hack - Sputnik Moldova
Abonare
Hackerii încearcă să împiedice desfășurarea Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. Potrivit companiei McAfee, hackerii au încercat să spargă baza de date a organizatorilor Jocurilor Olimpice din Pyeongchang.

În decembrie 2017, răufăcătorii au trimis e-mailuri de phishing virusate Centrului sud-coreean de Combatere a Terorismului.

Олимпийские кольца - Sputnik Moldova
Sport
Simbolurile naționale ale Rusiei, interzise la Jocurile Olimpice din 2018

Adresele IP de la care au fost trimise mesajele sunt din Singapore. Experții de la McAfee consideră că atacul a fost organizat de infractori cibernetici nord-coreeni.

Principala țintă a hackerilor a fost turneul de hochei, una dintre principalele competiții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Experții consideră că atacatorii ar putea fi interesați de informațiile despre testele de dopaj, iar hacking-ul le-ar permite să înlocuiască rezultatele testelor, astfel să creeze probleme mai multor sportivi.

În 2016, hackerii au reușit să spargă sistemul informatic al Agenției Mondiale Anti-Doping, după care au publicat o listă cu mai mulți sportivi care foloseau substanțe interzise.

Fluxul de știri
0