Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce a murit copilul de patru luni din Soroca: Medicii vin cu detalii

CC0 / Pixabay / Pexels / Младенец
Младенец - Sputnik Moldova
Abonare
Bebelușul a murit pe 15 ianuarie, iar în presă au fost vehiculate mai multe supoziții în legătură cu cauza decesului.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Un copil de doar patru luni a murit în condiții neclare, acum trei săptămâni, în satul Iorjniţa, raionul Soroca. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a revenit cu informații suplimentare privind cauzei decesului bebelușului.

Amintim că mai multe medii de informare au făcut atunci o legătură între moartea copilului și administrarea unui vaccin, fetița fiind vaccinată cu trei zile înainte de deces. Mama copilului a spus că bebelușul s-ar fi simțit rău după vaccin. Pe de altă parte, mama copilului le-a spus medicilor că în seara în care s-a produs decesul, ea și-a hrănit și și-a culcat fetița, apoi a plecat la o vecină. Când s-a întors, a găsit bebelușul fără suflare.

bebeluș la spital - Sputnik Moldova
Grav: Anchetă la maternitate, după moartea a doi bebeluși

Ministerul de resort informează în context că, potrivit concluziilor Centrului de Medicină Legală, cauza decesului este „Asfixia mecanică prin obturarea căilor respiratorii cu conținut stomacal (lapte și mucus)", ceea ce se confirmă prin datele examinării medico-legale și rezultatele de laborator.

Instituția amintește că, la data de 15 ianuarie curent, Ministerul a solicitat instituțiilor media, dezmințirea informațiilor precum că decesul copilului a survenit în urma vaccinării, până la prezentarea rezultatelor finale de laborator.

În acest context, Ministerul reiterează că în ultimii 10 ani nu au fost înregistrate reacții adverse la vaccinarea copiilor, efectuată cu vaccinuri calitative, precalificate de Organizația Mondială a Sănătății și realizate conform calendarului de vaccinări, aprobat prin Programul Național de imunizări pentru anii 2016-2020.

Ar mai fi de menționat că, potrivit Poliției din Soroca, familia respectivă este una social-vulnerabilă, părinții obișnuind să facă exces de alcool.

Fluxul de știri
0