Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grav: Anchetă la maternitate, după moartea a doi bebeluși

CC0 / Pixabay / rawpixel / bebeluș la spital
bebeluș la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Patru nou-născuți au fost infectați cu bacilul Klebsiella la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, iar doi dintre aceștia au murit

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Moartea a doi bebeluși la cea mai mare maternitate din Moldova de peste Prut, care au fost găsiți infectați cu bacilul Klebsiella, a provocat îngrijorare atât printre cadrele medicale, cât și printre gravidele care ar urma să nască aici.

Copiii infectați cu Klebsiella erau internați în secția neonatologie a Maternității "Cuza Vodă" din Iași. Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat o anchetă pe acest caz.

Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Rujeola face ravagii în România: 35 de morți. Vine și spre Moldova?

Potrivit publicației Ziarul de Iași, oficialii spitalului nu au făcut publică moartea suspectă a nou-născuților, situația fiind semnalată de un consilier județean, fost director administrativ al spitalului.

Acesta a solicitat înființarea unei comisii care să examineze situația de la maternitate.

Potrivit sursei, oficialii spitalului admit că cei doi bebeluși decedați erau infectați, dar afirmă că infecția s-ar fi putut produce și în afara unității.

Cei doi copii erau născuți prematur, fiind încă de la naștere cu un risc sporit. Aceștia se aflau la Centrul de Terapie Neonatală din cadrul maternității, fiind dependenți de aparatele de ventilație.

Medicii au explicat că, fiind prematuri, aveau un risc crescut de apariție a infecțiilor, fiind vorba despre un sistem imunitar slab dezvoltat.

Fluxul de știri
0