Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Coniacurile, inclusiv cele moldovenești, puse la grea încercare în Rusia

CC0 / PDPhotos / Cogniac
Cogniac - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Controalelor urmează să fie supuse atât mărcile comerciale autohtone, cât și cele de import

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Sistemul rus al calității ”Roskacestvo” va demara o amplă campanie de verificare a calității coniacurilor prezente pe rafturile magazinelor din Federația Rusă.

Pentru a fi supuse analizelor de laborator ”vor fi procurate mostre a circa 50 de mărci comerciale, produse în Rusia (Sankt Petersburg, Moscova, Penza, Tatarstan, Daghestan, Osetia de Nord, Crimeea, regiunile Moscova, Nijni Novgorod, Kaliningrad, Samara, Ținuturile Krasnodar, Stavropol și Permi), în Franța, Georgia, Moldova și Armenia”, este scris în comunicatul instituției.

Vodka - Sputnik Moldova
Apel al autorităților: Nu amestecați berea cu votca!

Au fost invitați specialiști din Franța care vor expertiza calitățile organoleptice ale băuturilor. Alte repere ale evaluării sunt autenticitatea, concentrarea de glucide, conținutul de acizi volatili, prezența spirtului metilic și a toxinelor, utilizarea aditivilor și coloranților. 

O atenție deosebită va fi acordată durității apei și caracteristicilor alcoolului de bază.

În prezent, accentuează ”Roskacestvo”, chiar dacă licoarea este conformă standardului național, consumatorul nu poate avea siguranța că a procurat un coniac produs după metoda tradițională. Anterior altă agenție națională, ”Rosalkogoliregulirovanie”, responsabilă de piața băuturilor tari, a declarat că 60% din coniacurile desfăcute în țară sunt falsificate.

Despre necesitatea revederii standardelor naționale se vorbește la nivel legislativ din septembrie trecut.

Fluxul de știri
0