Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vreme schimbătoare: Avertizarea meteorologilor care trebuie să ne pună în gardă

© Sputnik / Мирослав РотарьСлышно лишь журчание воды из речушек, впадающих в водоем.
Слышно лишь журчание воды из речушек, впадающих в водоем. - Sputnik Moldova
Abonare
Ultima lună de iarnă se anunţă a fi destul de capricioasă, ia meteorologii au atenţionat asupra unor fenomene periculoase. Şi salvatorii sunt şi ei în alertă.

CHIŞINĂU, 4 feb — Sputnik. De câteva zile, Moldova se află sub un nou cod de avertizare hidrologică, valabil pentru perioada 30 ianuarie — 9 februarie.

Meteorologii atenţionează asupra distrugerii gheţii formate în bazinele acvatice, astfel că cei care se aventurează să păşească pe această suprafaţă fragilă îşi pun viaţa în mare pericol.

„Gheaţa este subțire, fragilă şi îmbibată cu apă, ieșirea pe ea prezintă pericol. Atenționăm pescarii să fie prudenți și părinții să-și supravegheze copiii", subliniază specialiştii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Не успевают убирать снег даже в центре Кишинева. - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru ultima zi de iarnă: Cum va fi vremea în februarie

În acest context, acum câteva zile, salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au testat metodele de salvare a persoanelor prăbușite sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Acțiunile angajaților IGSU sunt organizate în contextul Campaniei de prevenire a înecurilor în urma prăbușirii sub gheața bazinelor acvatice. Potrivit datelor instituţiei, anul acesta o persoană a murit deja înecată.

Potrivit prognozelor meteo, vremea va rămâne şi astăzi destul de caldă, cu temperaturi maxime de +6..+8 grade Celsius. Sunt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie în toată ţara, în raioanele de nord ar putea să cadă şi câţiva fulgi de zăpadă.

În zilele următoare, mercurul din termometre va coborî uşor, iar nopţile vor fi chiar geroase, cu minime de până la —5..-7 grade.

Fluxul de știri
0